Åreknuder – ved du, hvad det er?

Er du i tvivl om, hvad åreknuder er, eller vil du gerne kunne vurdere, om du selv har åreknuder, så kan du blive klogere her.

Åreknuder kan betegnes som udvidede, slyngede blodårer, der løber lige under huden. Det er oftest sådan, at de kan ses gennem huden og buler frem på benet, særligt i læggen og på låret.

Bare rolig – åreknuder er ikke farlige

Du kan tage det ganske roligt. Åreknuder er – heldigvis da – ikke noget at tage på vej over. De er nemlig ikke farlige. Faktisk er det kun de allerfærreste personer, der oplever problemer med åreknuder, som gør, at det er nødvendigt at få gjort noget ved åreknuderne. For hovedparten er åreknuder blot noget, der giver kosmetiske gener.

Åreknuder – hvor hyppige er de?

Hvis du har åreknuder, kan du være ganske rolig. Du er bestemt ikke den eneste i verden, der har åreknuder. Åreknuder er nemlig meget almindelige og ses hos 20-60 % af alle, dog er de lidt hyppigere hos kvinder.

Åreknuder – hvornår får man dem typisk?

Alderen for, hvornår åreknuder opstår, er meget varierende. Godt nok får nogle åreknuder allerede i teenageårene, men ikke desto mindre er det sådan, at forekomsten stiger med alderen. Det er desuden sådan, at åreknuder hos kvinder ofte opstår og forværres i forbindelse med graviditet. Efter fødslen bliver åreknuderne mindre synlige. Dog forsvinder de ikke.

Her kan du få behandlet dine åreknuder

Vil du gerne have gjort noget ved dine åreknuder og få dem behandlet, så er det oplagt at få gjort det hos Kirurgen.dk.

Kirurgen.dk er en speciallæge lokaliseret på Hans Edvard Teglers Vej 9, 1. sal, 2920 Charlottenlund. Du kan kontakte klinikken på tlf. 39640125 eller på mail mail@kirurgen.dk.